6ήμερη Εκδρομή Κωνσταντινούπολη (18-23/Ιουνίου)

Τιμή κατ’ άτομο  : 320,00

Στη παραπάνω τιμή περιλαμβάνονται   :
1.   Μεταφορές, περιηγήσεις και εκδρομές του προγράμματος με   κλιματιζόμενο τουριστικό λεωφορείο και έμπειρο οδηγό.  

2.   Δύο ( 2 ) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3*** στην Ξάνθη σε δίκλινα δωμάτια.

 
Η πλατεία του Ταξίμ
3. Τρεις ( 3 ) διανυκτερεύσεις  σε ξενοδοχείο 4**** στην Κωνσταντινούπολη σε δίκλινα δωμάτια. Βρίσκεται στην περιοχή Ταξίμ, στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης, στο πιο εμπορικό τετράγωνο και επίσης φυλασσόμενο 24 ώρες το 24ωρο από εταιρεία σεκιούριτι. Νεόκτιστο και καθαρό ( χωρίς την μούχλα και τις μυρωδιές των παλιών, φθηνών στην τιμή και απομακρυσμένων ξενοδοχείων, παρότι αναφέρεται ότι βρίσκονται στην περιοχή κεντρικό Ταξίμ )


 

4.  Πρωινό καθημερινά στα ξενοδοχεία Ελλάδας - Τουρκίας.
5.  3 γεύματα  στην Κωνσταντινούπολη σε τοπικά εστιατόρια.
6.  Ελληνόφωνος ξεναγός.
7.  Ασφάλεια ταξιδιού με την ‘Εθνική Ασφαλιστική’.
8.  Φ.Π.Α.


Στην παραπάνω τιμή δεν περιλαμβάνονται   :
1.    Είσοδοι σε μουσεία/αρχαιολογικούς χώρους.
2.    Εισιτήρια πλοίων.
3.    Ποτά, φιλοδωρήματα.
4.    Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

 Η ανωτέρω ροή των εκδρομών, ξεναγήσεων, περιηγήσεων ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη διεξαγωγή του προγράμματος, χωρίς να παραληφθεί τίποτα. Οι επισκέψεις στα μουσεία και τα αξιοθέατα μπορεί να πραγματοποιηθούν διαφορετικά από τη σειρά τους στο πρόγραμμα, λόγω ειδικών συνθηκών.
  •  Οι προαιρετικές εκδρομές, κρουαζιέρα ή το κέντρο διασκέδασης δεν υπολογίζονται στην τιμή, διότι εκεί γίνονται παζάρια και μπορούμε να πετύχουμε καλύτερη τιμή. Επίσης απαιτείται ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων 20 ατόμων.
  • Σε μια από τις μέρες στην Κωνσταντινούπολη,  θα επισκεφτούμε κάποια βιοτεχνία δερμάτινων ειδών, τα οποία φημίζονται για τα σχέδιά τους & τις φθηνές τιμές τους.
  • Με την επιβεβαίωση της κράτησης, 30% προκαταβολή
           Εξόφληση πριν την αναχώρηση.




Χρήσιμες πληροφορίες
·        1 € = 2,20 TRY ( τουρκικές λίρες ) περίπου.
·        Τιμές στο περίπου σε κάποια από τα αξιοθέατα για να ξέρετε πώς να κινηθείτε οικονομικά : είσοδος Αγ. Σοφιά 20 τουρκικές λίρες, Τοπ Καπί 20 τουρκικές λίρες, Ντολμά Μπαχτσέ 15 τουρκικές λίρες, Μονή Χώρας 15 τουρκικές λίρες, πλοιάριο Πριγκηπόνησα 20 τουρκικές λίρες, κρουαζιέρα Βόσπορος 40 τουρκικές λίρες, κέντρο χανουμάκια με φαγητό & ποτό 60 τουρκικές λίρες.
  • ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ
    
    Νέου τύπου Διαβατήριο
    
    Νέου τύπου Ταυτότητα
    













ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 6ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ


1Η ΗΜΕΡΑ
Αναχώρηση από Λειβαδιά στις 08:30 π.μ., μέσω παλαιάς εθνικής οδού "Μπράλος", με πρώτη στάση στη Στυλίδα 40 λεπτών, για καφέ και ξεκούραση. Στη συνέχεια της όμορφης διαδρομής μας, θα φτάσουμε στον Πλαταμώνα ( επί της εθνικής οδού ) περίπου στις 1:00 μ.μ. για να γευματίσουμε. Περνώντας περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, μέσω της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της Καβάλας, κάνουμε την τελευταία στάση για ξεκούραση. Φτάνουμε στο ξενοδοχείο μας στην Ξάνθη για τακτοποίηση αργά το απόγευμα. Το βράδυ ελεύθεροι επιλογής.

2Η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό, ξεκούραστοι πλέον, φεύγουμε για τα σύνορα στους  Κήπους στο τελωνείο. Εδώ, περνάμε από μια τυπική διαδικασία ελέγχου. Κατεβαίνουμε για λίγο στην αγορά των αφορολόγητων και  κατόπιν επιβιβαζόμαστε για το αντίστοιχο τελωνείο των Τούρκων. Στη συνέχεια, αναχώρηση για Ραιδεστό, όπου θα μείνουμε για ένα μικρό γεύμα μιας ώρας. Περίπου στις 3:00 μ.μ., φτάνουμε στη Βασιλεύουσα. Μπαίνοντας  στην περιοχή κοντά στο Ταξίμ, θα επισκεφθούμε το θρησκευτικό και ιστορικό μνημείο μας, τη Μονή Βλαχερνών, για προσκύνημα στην Παναγία, όπου εδώ για πρώτη φορά ψάλθηκε ο Ακάθιστος Ύμνος στην Παναγία μας. Λίγα μέτρα μετά, είναι το Πατριαρχείο στο οποίο φυλάσσονται τα Ιερά της Ορθοδοξίας. Έχοντας μαζί πάντα τον ξεναγό, θα μας εξηγήσει για όλα αυτά τα ιερά πρόσωπα που πέρασαν από το Φανάρι και την Ορθοδοξία έως σήμερα. Στη συνέχεια, έχουμε άνετα το χρόνο, σε απόσταση περίπου 30 λεπτά να επισκεφτούμε τα Βυζαντινά Τείχη, την εκκλησία της Ζωοδόχου πηγής στο Μπαλουκλί με το ονομαστό αγίασμα και τους Τάφους των Πατριαρχών. Μετά τις επισκέψεις φεύγουμε και σε απόσταση 40 λεπτών φτάνουμε στο Ταξίμ, στο κεντρικό ξενοδοχείο μας για τακτοποίηση στα δωμάτιά μας. Φαγητό σε επιλεγμένο εστιατόριο και ελεύθεροι επιλογής. Σημειώνουμε ότι το ξενοδοχείο μας βρίσκεται στο κεντρικότερο σημείο του Ταξίμ, που κινείται κανείς όπου θέλει σε 10 λεπτά απόσταση.

 

3Η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό, αναχώρηση,  για να περάσουμε από την Ευρώπη στην  Ασία, όπου με πλοιάριο θα μεταβούμε στα Πριγκηπόνησα. Πρώτος σταθμός η νήσος Χάλκη με τη Θεολογική Σχολή. Κατά την διαδρομή βλέπουμε την Πρώτη & την Αντιγόνη ( μικρότερα νησάκια ). Μετά  την Χάλκη μπαίνουμε στο πλοιάριο και πάμε στην Πρίγκηπο. Εδώ, μαζί  πάντα με τον ξεναγό μας, έχουμε τόσα πολλά να δούμε και να θυμηθούμε από τον ελληνισμό, που ίσως μόνο, να τα είχαμε διαβάσει, ενώ τώρα τα ζούμε και τα βλέπουμε. Προαιρετικά, μπορούμε να κάνουμε βόλτα πάνω σε παραδοσιακές άμαξες, για να απολαύσουμε την γαλήνια ομορφιά του καταπράσινου νησιού, αλλά και τις παλιές αριστοκρατικές επαύλεις, κυρίως ελλήνων της Πόλης. Το φαγητό μας το μεσημέρι, θα γίνει εδώ σε  κάποια από τις ψαροταβέρνες του νησιού. Επιστροφή στην Πόλη το απόγευμα. Προαιρετικά και αν τα άτομα είναι πάνω από 20, μπορούμε να κάνουμε κρουαζιέρα στα στενά του Βοσπόρου ( 1:30 ώρα διαδρομή ). Θα έχετε την ευκαιρία, ξεκινώντας από την ακτή της Ευρωπαϊκής Κωνσταντινούπολης και επιστρέφοντας από την Ασιατική ακτή, να απολαύσετε τα πιο ωραία ξύλινα yali (παραθαλάσσιες επαύλεις) της Κωνσταντινουπολίτικης ελίτ, τον Πύργο του Γαλατά, την πρώτη και δεύτερη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου και το πιο όμορφο ηλιοβασίλεμα που θα σας συναρπάσει. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση, γατί το βράδυ θα έχει έξοδο προαιρετικά, σε παραδοσιακό τούρκικο κέντρο με τραγούδια της ανατολής & οριεντάλ χορούς με τις χανούμισσες, για να χορέψουμε όλοι μαζί τους. Επιστροφή κάπως αργά στο ξενοδοχείο μας.

4Η ΗΜΕΡΑ
Πρωινό και αναχώρηση για μια επίσκεψη στην Μονή της Χώρας ( Kariye Müzesi ). Κατόπιν έχουμε κάτι το μοναδικό να δούμε. Το αριστούργημα της χριστιανικής τέχνης την Αγία Σοφία. Σύμφωνα με την ιστορία, ο Μέγας Κωνσταντίνος έχτισε έναν μικρό ναό, τον μεγάλωσε ο υιός του Κώνστας και εγκαινιάστηκε το 360 μ.χ. Ο Αυτοκράτορας Ιουστινιανός (527-565 μ.χ.) αποφάσισε να χτίσει στη θέση του νέο, αλλά ασύγκριτα πιο ευρύχωρο και υπέρλαμπρο ναό. Γι’ αυτό το λόγο ανέθεσε στον μαθηματικό Ανθέμιο τον Τραλλιανό και τον αρχιτέκτονα Ισίδωρο τον Μιλήσιο τα σχέδια του ναού, αφιερωμένο στην <<του Θεού Σοφία>>. Για την κατασκευή χρησιμοποίησε πράσινα μάρμαρα από την Κάρυστο, ροδόχροα με λευκές φλέβες από την Φρυγία, ανθρακί με γαλάζιες φλέβες από τον Βόσπορο, κόκκινα με λευκά στίγματα από την Θήβα της Αιγύπτου, μάρμαρα με διάφορους άλλους χρωματισμούς και πολύτιμες πέτρες. Για το χτίσιμο, εργάστηκαν 10.000 εργάτες και τεχνίτες ενώ το συνολικό κόστος, έφτασε τα 360 εκατομμύρια χρυσές δραχμές.

Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το καταπληκτικό παλάτι Τοπ Καπί με τους αμύθητους θησαυρούς των σουλτάνων και τα διάσημα διαμάντια του, τη στήλη του Πορφυρογέννητου, τον Βυζαντινό Ιππόδρομο (Αλτ Μεϊντάν) όπου παίχτηκαν αμέτρητα πολιτικά και στρατιωτικά δράματα, τον Αιγυπτιακό Οβελίσκο, τον Τρίποδα των Δελφών, τη Γερμανική Κρήνη και το Μπλε Τζαμί του Σουλτάνου Αχμέτ. Τέλος, θα περάσουμε από τη Γέφυρα του Γαλατά απ’ όπου θα αντικρίσουμε τον Πύργο του Λέανδρου (Κις Κουλεσί). Φαγητό σε επιλεγμένο εστιατόριο. Στη συνέχεια ελεύθεροι έως αργά στις 7:00 μ.μ. στην κλειστή αγορά ή αλλιώς  Καπαλί Τσαρσί , με τα 4.216 καταστήματα για τα ψώνια μας. Στην αγορά θα βρείτε από φθηνά δερμάτινα, χρυσαφικά, χειροποίητα χαλιά ως πολίτικα γλυκά. Κοντά στην αγορά θα μας περιμένει το πούλμαν για το ξενοδοχείο μας. 

5Η ΗΜΕΡΑ
Σήμερα παίρνουμε τις αποσκευές μας, κατεβαίνουμε στη ρεσεψιόν του  ξενοδοχείου και τις αφήνουμε όλοι συγκεντρωμένες σε ένα σημείο. Στο   εστιατόριο μας περιμένει και πάλι ένας πλούσιος μπουφές από πολλά και  διάφορα εδέσματα. Βάζουμε τις αποσκευές μας στο πούλμαν και φεύγουμε για επίσκεψη στο Ντολμά Μπαχτσέ, το παλάτι δίπλα στο Βόσπορο, στο οποίο βλέπουμε το  μεγαλύτερο πολυέλαιο στον κόσμο      ( 4 τόνων ),τα μονοκόμματα  φημισμένα χαλιά όπου ανέκαθεν έφτιαχναν στην περιοχή της Νικομήδειας και ότι άλλο από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Μετά την  επίσκεψη, θα έχουμε άμεση αναχώρηση για το τελωνείο των Κήπων. Περνάμε τον τυπικό τελωνειακό  έλεγχο Τουρκία – Ελλάδα  και φεύγουμε για Ξάνθη, με κάποια ενδιάμεση στάση, όπου θα έχουμε την τελευταία μας διανυκτέρευση. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ ελεύθεροι στην πόλη για φαγητό και βόλτα.

6Η ΗΜΕΡΑ
Μετά το πρωινό, επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν και αναχωρούμε με τις καλύτερες αναμνήσεις από την Πόλη και την Ελλάδα μας. Κατά την διαδρομή θα γίνουν και οι ανάλογες στάσεις για καφέ, ξεκούραση και φαγητό ανά 2 ώρες περίπου. Άφιξη στη Λειβαδιά αργά το βράδυ.



Levadia tours
Το γραφείο που θα επιλέξετε για τα καλύτερα ταξίδια σας.
Βιώστε την εξυπηρέτηση, την αξιοπιστία και την ποιότητα των υπηρεσιών του γραφείου μας


...Καλό σας ταξίδι...




ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΜΩΡΑΪΤΗΣ ΛΟΥΚΑΣ

Τel. 2261023039 Fax 2261023038
Κιν. 6932 209 908
Ειδικό σήμα Ε.Ο.Τ. : 02705